Arbeidsrecht

Arbeidsrecht gaat over de bijzondere relatie tussen u als werkgever en uw werknemers, maar wanneer heeft u nu precies een arbeidsrechtadvocaat nodig? 

Dat kan al zijn wanneer u uw werknemers een arbeidsovereenkomst of specifieke arbeidsvoorwaarden wil voorleggen die de moeite waard zijn om te laten beoordelen, zoals bijvoorbeeld een concurrentiebeding. Het kan heel waardevol zijn om dit soort arbeidsvoorwaarden zo vroeg mogelijk en goed te laten bekijken door een arbeidsrechtspecialist, omdat deze voorwaarden op een later moment verstrekkende gevolgen voor u als werkgever kunnen hebben. 

Verder kunt u bij de hulp van een arbeidsrechtadvocaat denken aan de advisering en begeleiding bij een voorgenomen beëindiging van een arbeidsovereenkomst. Het spreekt voor zich dat wij u ook kunnen bijstaan in een ontslagzaak als het daarop zou moeten aankomen. Wij zullen dan het ontslagproces voor u voeren bij het UWV of de rechter en voor uw belangen opkomen.

Wij werken overigens nauw samen met onze collega-specialisten op het gebied van het ondernemingsrecht. Dit betekent dat wij geregeld statutair bestuurders adviseren en bijstaan in arbeidsrechtelijke kwesties. De statutair directeur is daarbij zeer geholpen bij de nauwe samenwerking van onze arbeidsrecht- en ondernemingsrechtspecialisten.  

Wilt u meer weten over het arbeidsrecht? We vertellen u graag meer over:
– de arbeidsovereenkomst
– de managementovereenkomst
– statutair bestuurders
– ontslag en reorganisatie
– medezeggenschap

Onze arbeidsrechtadvocaten zijn zeer ervaren specialisten die zich voortdurend laten bijscholen op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan u dan ook graag bij als deskundig arbeidsrechtadvocaat. Onze arbeidsrechtspecialisten Yves Janssen en Bob van Brink bekijken graag voor u wat in uw situatie de beste keuzes zijn en geven u advies op maat over uw juridische positie. Bel ons op het nummer 077 354 55 66 of stuur een e-mail naar mail@huveradvocaten.nl.