Werk en Ontslag

Arbeidsrecht gaat over de bijzondere relatie tussen u als werknemer en uw werkgever, maar wanneer heeft u nu precies een arbeidsrechtadvocaat nodig? 

Dat kan al zijn wanneer uw werkgever u een arbeidsovereenkomst of specifieke arbeidsvoorwaarden heeft voorgelegd die de moeite waard zijn om te laten beoordelen, zoals bijvoorbeeld een concurrentiebeding. Het kan heel waardevol zijn om dit soort arbeidsvoorwaarden zo vroeg mogelijk en goed te laten bekijken door een arbeidsrechtspecialist, omdat deze voorwaarden op een later moment verstrekkende gevolgen voor u als werknemer kunnen hebben. 

Verder kunt u bij de hulp van een arbeidsrechtadvocaat denken aan de beoordeling van een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van uw dienstverband. Daarbij kunnen wij voor u onderhandelen over betere beëindigingsvoorwaarden, zoals een hogere beëindigingsvergoeding (transitievergoeding). Het spreekt voor zich dat wij u ook kunnen bijstaan in een ontslagzaak als het daarop aankomt. Wij zullen dan verweer voor u voeren bij het UWV of de rechter en voor uw belangen opkomen.

Wij werken overigens nauw samen met onze collega-specialisten op het gebied van het ondernemingsrecht. Dit betekent dat wij geregeld statutair bestuurders adviseren en bijstaan in arbeidsrechtelijke kwesties met hun werkgevers. De statutair directeur is daarbij zeer geholpen bij de nauwe samenwerking van onze arbeidsrecht- en ondernemingsrechtspecialisten.  

Wilt u meer weten over het arbeidsrecht? We vertellen u graag meer over:

– de arbeidsovereenkomst
– ontslag
– ziekte en re-integratie
– concurrentie-, relatie-, geheimhoudingsbeding
– social media en privacy

Onze arbeidsrechtadvocaten zijn zeer ervaren specialisten die zich voortdurend laten bijscholen op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan u dan ook graag bij als deskundig arbeidsrechtadvocaat. Onze arbeidsrechtspecialisten Yves Janssen en Bob van Brink bekijken graag voor u wat in uw situatie de beste keuzes zijn en geven u advies op maat over uw juridische positie. Bel ons op het nummer 077 354 55 66 of stuur een e-mail naar mail@huveradvocaten.nl.