Abonnementen en Lidmaatschappen

Voor verschillende abonnementen en lidmaatschappen gelden ook verschillende regels. De opzegtermijn voor een consument van een abonnement op een krant of tijdschrift dat minimaal één keer per maand verschijnt, bedraagt één maand. Voor het opzeggen van een abonnement op een krant of tijdschrift dat minder dan één keer per maand verschijnt, geldt een opzegtermijn van maximaal drie maanden.

Voor consumenten die hun overeenkomst met hun telecommunicatieaanbieder (denk aan Ziggo, KPN en Tele2) willen opzeggen, geldt een opzegtermijn van één maand: contracten voor onbepaalde tijd kunnen op elk moment worden opgezegd met een opzegtermijn van één maand. Bij contracten voor bepaalde tijd geldt dat na afloop van de afgesproken contractperiode de consument kan opzeggen met één maand opzegtermijn.

Een stilzwijgende verlenging met een nieuwe vaste periode van één of twee jaar is dus niet toegestaan. Zo zijn er meer speciale regels voor het opzeggen van een lidmaatschap van een vereniging, verzekeringen of energiecontracten.

Mocht u hierover nadere informatie willen of een vraag hebben, schroom dan niet met ons contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.