Incasso, Beslag en Executie – Huver Advocaten is uw krachtige partner in incassozaken

Heeft u te maken met hardnekkige wanbetalers? Het is frustrerend wanneer uw facturen onbetaald blijven en uw liquiditeit onder druk komt te staan. Wat veel bedrijven niet weten, is dat Huver Advocaten een vooraanstaand incassoadvocatenkantoor in Limburg is. 

Wij weten als geen ander dat gelijk hebben en gelijk krijgen, twee verschillende dingen zijn. Met name het krijgen van de betaling die de ander u schuldig is, kan soms lastig zijn. Dat begint al met het op een goede manier sommeren van de wederpartij. Vaak is dat nodig om de nodige vervolgstappen te kunnen nemen. Wij kunnen u helpen bij de incasso van uw vordering. Waar nodig kunnen wij stappen nemen om betaling af te dwingen door beslag en executie.

Incasso van onbetaalde facturen

Als u direct resultaat wilt behalen op een maatschappelijk verantwoorde manier, kunt u beter voorbijgaan aan duistere en onbetrouwbare incassobureaus. Veel van deze incassobureaus voldoen niet aan de eisen van de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening. Dit straalt ook in negatieve zin af op u als schuldeiser. 

Wat betekent dit voor u als ondernemer en schuldeiser? Het is essentieel om samen te werken met een betrouwbare en deskundige partner die op de hoogte is van alle relevante incassowetgeving en de eisen van de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening. Bij Huver Advocaten begrijpen we de complexiteit van incassozaken en zijn we hier volledig op voorbereid.

Huver Advocaten biedt bovendien veel meer mogelijkheden en kan krachtigere maatregelen nemen dan een gewoon incassobureau of een deurwaarder. Wanneer u ons inschakelt als uw incassoadvocaat, kunnen wij onmiddellijk effectiever incasseren met zo nodig zwaardere en gepastere maatregelen tegen uw wanbetalende klant of debiteur, zoals beslaglegging of het indienen van een faillissementsaanvraag, waardoor de tegenpartij sneller geneigd is de vordering direct te betalen of verhaalsmogelijkheden in ieder geval veiliggesteld kunnen worden.

Incassokortgedingen

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in incassokortgedingen. Het leggen van conservatoir beslag, het aanvragen van faillissement en het voeren van een incassokortgeding zijn diensten die u niet zult vinden bij een gewone deurwaarder of incassobureau. Deze handelingen mogen namelijk alleen door een advocaat worden verricht. Bij Huver Advocaten kiest u bovendien voor een betrouwbaar en integer advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in handels- en ondernemingsrecht en incasso, waardoor uw incassozaken worden uitgevoerd door gespecialiseerde advocaten. Huver Advocaten is daarmee uw meest krachtige incassopartner.

Beslaglegging

Het kan verstandig zijn om voorafgaand aan een incassoprocedure alvast beslag te leggen op vermogensbestanddelen van uw debiteur. Zo stelt u uw rechten zoveel mogelijk veilig. In de aanloop naar of tijdens een procedure kunt u daarom een zogenoemd conservatoir beslag laten leggen. U hebt dan toestemming van de rechtbank nodig. Heeft u eenmaal een vonnis, dan kunt u dat ten laste van de schuldenaar ten uitvoer laten leggen. Dat heet: het executeren van het vonnis. Als de wederpartij niet vanzelf betaalt, geeft de wet u mogelijkheden via deze executie betaling af te dwingen. In beide gevallen zijn er echter strikte regels. Wij kunnen u hierin helpen. Ook als u ten onrechte wordt aangesproken en er ten onrechte beslag wordt gelegd, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij wijzen u de weg bij:

- het kiezen van het juiste beslag
- het verkrijgen van toestemming van de rechter
- het inschakelen van de deurwaarder
- het leggen van loonbeslag
- het leggen van beslag op een woning of andere onroerende zaken
- het leggen van beslag op een bankrekening
- het leggen van derdenbeslag
- het leggen van beslag op roerende zaken als voorraden en inventaris
- in een geschil over de juistheid van een beslag (executiegeding)

Buitengerechtelijke incassokosten

Bij Huver Advocaten wordt u op een hoog niveau geholpen tegen concurrerende tarieven. Daarnaast streven wij – indien gewenst – naar behoud van uw zakelijke relatie. Onze methodes zijn effectief en doeltreffend. Dankzij de ervaring en expertise op het gebied van incasso, beslag en executie bedienen wij al vele jaren, vele bedrijven met onze dienstverlening. 

Als uw debiteur niet betaalt en u maatregelen moet nemen om de betaling af te dwingen, dan heeft u volgens de wet recht op vergoeding van de kosten daarvan. Deze buitengerechtelijke incassokosten worden berekend via een door de wetgever bepaalde staffel. Als wij voor u incasseren zullen wij ook steeds deze kosten vorderen. Ook de rechters volgen doorgaans deze staffel. Deze BIK, staffel buitengerechtelijke incassokosten, kent een minimum bedrag van € 40,00 en een maximum bedrag van € 6.775,00. Vraag direct onze gebruikelijke werkwijze en kostenstructuur op bij een van onze incassospecialisten via 077-354 55 66 of mail@huveradvocaten.nl.

Advies voor debiteurenbeheer en incasso

Indien gewenst, kunnen wij u adviseren over de optimalisatie van uw debiteurenbeheer en incassomanagement, zodat uw procedures optimaal worden ingericht. Dit zal resulteren in snellere betalingen van uw facturen en in het geval van onbetaalde facturen, kunnen wij direct en doelgericht actie ondernemen voor incasso. Vele bedrijven hebben reeds geprofiteerd van onze ondersteuning, waardoor zij maandelijks een betere liquiditeitspositie hebben. Maak een vrijblijvende afspraak om uw debiteurenbeheer en incassopraktijk te optimaliseren via 077-354 55 66 of mail@huveradvocaten.nl.

Yves Janssen